Traşsız Saç Ekimi
Saçların ön, yan ve üst kısımları tıraş edilmeden, uygulanan bir saç ekim yöntemidir
Saçların ön, yan ve üst kısımları tıraş edilmeden uygulanan tıraşsız saç ekimi yönteminde yalnızca başın arka kısmında bulunan donör alan tıraş edilir. Çoğunlukla uzun saçlı kişilere uygulanması tercih edilen bir yöntemdir. Saçların uzun olması başın arka kısmında bulunan tıraşlı bölümün üstteki uzun saçlar sayesinde kamufle olmasını sağlar.
Tıraşsız saç ekimi FUE ya da DHI saç ekimi yöntemleriyle yapılabilir. Uygulanacak olan yöntem yapılan değerlendirme sonucunda kişi özelinde belirlenir. Tek seansta uygulanan FUE prosedürü ile maksimum 4 bin adet kıl kökü ekimi yapılabilmektedir. DHI yönteminde ise bu sayı tek seans için maksimum 3 bin adettir. Her bir saç kökünden 1 ile 3 adet saç kökünün çıkması mümkündür.
Tıraşsız Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?
Tıraşsız saç ekimi genellikle saç ekimi uygulaması için saçlarının kesilmesini istemeyen kadınlara uygulanan bir yöntemdir. Bunun yanı sıra başın üst kısmındaki saç bölgesinde seyrelme olan kişilere uygulanarak seyrek saçların arası sıkılaştırılabilir. Herhangi bir rahatsızlığa ya da kazaya bağlı olarak kısmi saç kaybı yaşayan kişilerin saç kaybı olan bölgelerine tıraşsız saç ekimi yapılabilir. Aynı zamanda yalnızca alın bölgesinde açıklık sorunu bulunan ve Vertex bölgesinde çok fazla saç kaybı olmayan kişilere de tıraşsız saç ekimi uygulaması gerçekleştirilebilir.
Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Konsültasyon aşamasında kişi prosedür hakkında bilgilendirilir. Saç ekimi çizgisi tasarlanır. Saçlar yıkandıktan sonra özel bir sterilizasyon saça uygulanır. Başın donör olarak kullanılacak arka kısmında 2 ile 4 cm genişliğinde bir alan tıraşlanır. Operasyon bölgesi sterilize edilerek sedasyonu yapılır. Dökülmeme özelliğine sahip olan ense bölgesinden saç kökleri toplanır. Köklerin rahat ve doğru bir şekilde toplanabilmesi için ilk olarak bölgeye salin sıvısı enjekte edildiğinden uygulama sırasında acı ya da ağrı hissedilmesi söz konusu olmaz.
Saç ekimi yapılacak olan bölgeye nakledilecek olan köklerin mevcut saç kıllarıyla aynı yönde ve derinlikte olmasına özen gösterilmelidir. Doğal bir görünüm elde edilmesi için ekim yapılacak olan kanalların özel bir açıyla ayarlanması gerekir. Açılan kanalların sayısının nakledilen köklerle aynı sayıda olması çok önemlidir. Aksi takdirde komplikasyon oluşması olasıdır. Eğer saç ekimi DHI yöntemiyle yapılacaksa kanal açılmasına gerek yoktur.
Alınan kökler açılmış olan kanallara doğru bir şekilde yerleştirilir. Saç ekimi doktorun gerçekleştirdiği planlamalara uygun olarak yapılmalı, alınan saç kökleri belirlenen bölgeye belirlenen sayıda ekilmelidir. Saç ekimi işlemi tamamlandıktan sonra saç güçlendirici kür uygulanarak saçların güç kazanması ve iyileşme sürecinin hızlandırılması sağlanır.
Tıraşsız Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci
Tıraşsız saç ekimi uygulamasını izleyen gün kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Saçlı bölgenin işlem bölgesine doğru taranmasıyla bölgenin kolaylıkla gizlenmesi mümkündür.
Tıraşsız saç ekimi yönteminden sonra 3 gün hafif dik pozisyonda yatmaya, saç ekimi yapılan bölgeyi kaşımamaya, alkol ve sigara tüketmemeye özen gösterilmelidir. Saçın korunması ve yıkanması hakkında doktor tavsiyelerine uyulması hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanmasını sağlar. Uygulama bölgesinde oluşan kızarıklıklar ve kabuklanmalar yaklaşık 1 hafta içinde kendiliğinden düzelir. Bu süreçte bölgede oluşan kabuklara dokunulmaması gerekir.