Sakal Ekimi

Sakal kaybı yaşayan ya da sakalı çıkmamış olan kişilere yönelik yapılan bir uygulama

Sakal erkekler için estetik görünümü destekleyen ve maskülenlik kriterlerinin karşılanmasını sağlayan en önemli unsurlardan biridir. Sakallardan yoksun olmak pek çok erkek için estetik açıdan olumsuz bir durum olarak değerlendirilir ve öz güven eksikliğine neden olabilir. Bazı erkekler doğuştan sakalsız olabileceği gibi genetik nedenlere, ilaç kullanımına ve bazı hastalıklara bağlı olarak sakalların dökülmesi gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya da kalınması mümkündür. Erkeklerin kendileri için estetik ve psikolojik olarak sorun yaratabilen bu durumdan kurtulması için uygulanan sakal ekimi sayesinde etkili sonuçlar alınabilir.

Sakal ekimi uygulamasında kişinin saçının arka kısmından ya da vücudunun uygun görülen bir başka bölgesinden alınan kıl kökleri yüzdeki sakalsız bölgelere ekilir. 

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE yöntemi kullanılan sakal ekiminde sakal bölgesine yakın olan ancak estetik olarak çok da gerekli görülmeyen elmacık kemikleri üzerindeki ve boyundaki kıllar donör olarak kullanılır. Eğer bu bölgeden yeterli greft sağlanamazsa kişinin ense bölgesindeki kılların kullanılması da söz konusu olabilir. Bunun nedeni ense bölgesinden alınan kıl köklerinin bu bölgede herhangi bir yoksunluk yaratma riskinin bulunmamasıdır. 

Sakal ekimi yapılacak olan bölge ve ne kadar kıl kökü nakli yapılması gerektiği belirlendikten sonra kanal açma işlemi gerçekleştirilir. Kanal açma sakal ekimi uygulamasının en önemli aşaması olarak kabul edilir. Açılan kanallar, ekimi yapılacak olan kıl köklerinin genişliğine uygun olmalı ve doğru açıdan açılmalıdır. Böylece sakal ekimi uygulamasından sonra doğal bir görünüm elde edilmesi mümkündür.

Kanal açma işlemi tamamlandıktan sonra belirlenen sayıda greft mikro motor aracılığıyla donör bölgeden tek tek alınır. Açılan kanallara alınan kıl köklerinin teker teker yerleştirilmesi ile sakal ekimi uygulaması tamamlanır.

Sakal Ekimi

Sakal Ekimi Kimler İçin Uygundur?

Sakal ekimi;

  • Ergenlik döneminde sakal bölgesindeki kılları çıkmayan,
  • Enfeksiyon ya da kaza gibi nedenlere bağlı olarak sakalları çok az olan ya da hiç çıkmayan,
  • Çeşitli nedenlere bağlı olarak sakal kaybı olan,
  • Sakallarında bölgesel seyreklikler ya da eksiklikler olan kişilere uygulanabilir.

Sakal ekimi erkeklerde hormonların tam olarak oturduğu ve düzenli bir hale geldiği 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Bu yaşın altındaki kişilerde yaşanan gelişim sürecine bağlı olarak kendiliğinden sakal çıkması söz konusu olabileceğinden sakal ekimi yapılması önerilmez.

Sakal Ekimi

Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Sakal ekimi uygulamasından sonra doğal olarak ekim işleminin yapıldığı alanda damarlanmalar artar ve kıl köklerinin diplerinde kırmızılıklar oluşabilir. Geçici olan bu durum kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelir.

Sakal ekimi hassas bir yapıya sahip olan yüz bölgesine yapıldığından iyileşme süreci saç ekimi uygulamasına kıyasla bir miktar daha uzun olabilir. Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için ekimi yapılan kıl köklerinin deformasyona uğramamasına özen gösterilmeli ve terlemeye neden olabilecek faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Bu sayede kıl kökleri sağlıklı bir şekilde yerlerine tutunup büyüyebilir.

Sakal ekimi uygulamasından sonra ekilen kıl köklerine herhangi bir temas olmaması için belirli bir süre boğazlı giysiler ve atkı kullanılmamalıdır. İyileşme sürecinin hızlandırılması için doku onarım özelliklerine sahip olan protein grubu ile A, E, C, D, B7 ve B12 vitaminlerinin ağırlıklı olduğu bir beslenme programı uygulanabilir. 

Sakal ekiminden sonra belirtilen süre boyunca sırtüstü yatılmalı, ekim yapılan bölge yastıkla mümkün olduğunca temas ettirilmemelidir. Operasyondan bir ay sonra yaşanan şok dökülme süreci ile kıl kökleri yenilenir ve bir süre sonra sakalların yeniden uzamaya başladığı görülebilir.

Sakal Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sakal Ekiminde Ne Kadar Kök Kullanılır?
Bu hususta kullanılacak kök sayısı kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Oluşturulmak istenen sakal yoğunluğu veya eksikse kapatılması için ihtiyaç duyulan kök sayısı belirleyici olmaktadır. Fakat genel olarak bakıldığında; Yanak bölgesi için 250 – 700 arası, Favori bölgesi için 150 – 250 arası, Çene bölgesi için ise 550 – 700 arası köke ihtiyaç duyulmaktadır.
Sakal Ekiminde Acı Hissedilir mi?
Bu işlem sırasında herhangi bir acı veya ağrı, ya da vücudun gösterdiği bir reaksiyona henüz rastlanmamıştır. Fakat anestezinin etkisini tam olarak gösterebilmesi için, kişinin sakal ekiminden önce hekim tarafından verilen uyarılara özen göstermesi gerekmektedir.
Sakal Ekimi İyileşme Süreci Nasıl İşler?
Operasyon sonrasındaki ilk 2 gün oldukça önemlidir. 2 günün sonunda kişiler çok zorlayıcı olmamak kaydıyla fiziksel ve spor aktivitelerinde bulunabilirler. İyileşme süreci ise ortalama 7 gün kadar sürebilmektedir. Uygulama sonrasında yeni ekilen köklerin etrafında küçük kabuklar görülebilir, fakat kısa sürede dökülecektir. Ekilen köklerin ucunda bulunan kıllarda ortalama 15 gün sonra dökülme görülür, bu normal bir süreçtir. Genellikle 90 gün sonra bu kıllar yeniden uzamaya başlayacaktır.
Sakal Ekimi Ne Kadar Sürer?
Bu durum da yine kişinin yüzünde sakal ekilecek alanın büyüklüğü, seyrekliği, ulaşılmak istenen yoğunluk ve verici alandan alınabilecek kıl kökünün yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. Fakat genel olarak 2 – 5 saat arasında değişen uygulama süreleri bulunmaktadır.
Sayfayı Paylaş:

Online Saç Ekim Analizi Talep Edin

SM Hair Clinic olarak hastalarımızın güvenebileceği mümkün olan en iyi sonuçları sağlamak için en son teknolojileri kullanıyoruz. Bize iletişim bilgilerinizi bırakın, size en kısa sürede geri dönüş sağlayalım.

Ücretsiz Danışmanlık

Uzman ekibimiz, durumunuzun tamamen ücretsiz bir değerlendirmesini yapacaktır.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler! Ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.