PRP Saç Tedavisi
Plazmalar ile yavaşlayan hücre yenilenmesinin yeniden sağlanması tedavisi
PRP, Trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olarak bilinen Platelet Rich Plasma’nın kısaltmasıdır. PRP prosedüründe kişiden kan alınır ve alınan kan belirli işlemlerden geçirilir. Daha sonra gerekli vücut dokularına enjekte edilir. Cilt gençleştirme ve saç dökülmesi gibi estetik sorunların giderilmesi amacıyla uygulanabilen etkili bir tedavi yöntemidir. Bununla birlikte PRP tedavisi yalnızca estetik amaçlarla uygulanmaz. Kas, eklem, bağ ve tendonların iyileşmesi için de PRP tedavisinden yararlanılabilir.
PRP saç tedavisi zayıf ve seyrek saçları olan kişilerin, sağlıklı ve güçlü saçlara kavuşması için uygulanmaktadır. Saç kaybının engellenmesi amacına yönelik olarak uygulanabilecek olan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. PRP prosedürü kişiden alınan kanın işlemden geçirilmesiyle elde edilen materyallerin saçlı deriye uygulanmasıyla saç köklerinin onarılmasını hedefler.
PRP saç tedavisinde kişinin kendisinden alınan kan kullanıldığı için herhangi bir hastalık bulaşması ya da alerjik reaksiyon gelişmesi riski yoktur. Uygulamanın ardından kısa süre içerisinde saç köklerinde canlanma oluşur. Saç dokusu gelişirken yıpranan ve incelen saç folikülleri onarılır. Tüm bu süreç sonunda canlı ve sağlıklı saç görünümüne kavuşulur.
PRP Saç Tedavisi Nasıl Uygulanır?
PRP saç tedavisi uygulanabilmesi için ilk olarak kişiden kan alınarak kanın içerisindeki kırmızı hücrelerin ayrıştırılması için mikrofiltrasyon ve santrifüj yöntemleri kullanılır. Uygulanan işlemler sonucunda platelet ve trombosit hücrelerinden zengin plazma materyali elde edilir. Elde edilen materyal saç köklerine uygulanarak doku yenilemesi sağlanması hedeflenir. Uygulama yaklaşık 30 dakikada tamamlanmakta ve herhangi bir acı hissine neden olmamaktadır.
PRP Saç Tedavisi Kimlere Uygulanır?
PRP saç tedavisi;
- Erkek tipi saç dökülme sorunu olan,
- Saçlarında seyrelmeler oluşan,
- Saçlarında incelmeler meydana gelen kişilere uygulanabilen bir prosedürdür.
Emzirme ve gebelik dönemindeki kadınlara, kanser hastası olan ya da daha önce kanser tedavisi gören kişilere ve kan sulandırıcı ilaç kullananlara PRP saç tedavisi uygulanmaz.
PRP Saç Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
PRP saç tedavisi zayıflayan ve incelen saçların onarılmasını sağlar. Saç kökleri bu uygulama sayesinde kalınlaşıp daha hacimli bir görünüm kazanır. Bunlara ek olarak PRP saç tedavisi; saçın dökülmelere karşı korunmasında, saç folikülü canlılığının artırılmasında, uyuyan saç köklerinin canlandırılmasında, saç dokusunun onarılmasında ve saçların büyümeye teşvik edilmesinde etkilidir.
PRP saç tedavisi genellikle 2 ile 4 haftalık bir sürede tamamlanan 3-5 seans şeklinde uygulanır. Uygulamanın etkisi hemen oluşmaya başlasa da elde edilen etkinin kesin olarak görülebilmesi için yaklaşık 3-4 hafta geçmesi gerekmektedir.
PRP Saç Tedavisi Sonrası İyileşme Süreci
PRP saç tedavisi uygulanan kişiler işlem tamamlandıktan sonra normal aktivitelerine devam edebilirler. PRP saç tedavisi prosedürü kişide herhangi bir yan etkiye neden olmaz. Enjeksiyon bölgesinde herhangi bir tahriş ya da ağrı oluşmadığı sürece saç normal düzeninde yıkanılabilmektedir. Bununla birlikte uygulamadan sonraki 72 saat süreyle saç boyanmamalı, perma türü işlemler yaptırılmamalıdır. Sert kimyasallar, enjeksiyon bölgesini tahriş edebileceği ve komplikasyonlara neden olabileceği için kullanılmamalıdır.