Kaş Ekimi

Kaşlarında dökülme ve kaş kaybı yaşayan kişilere yönelik yapılan bir uygulama

Kaşlar yüzdeki diğer elemanlarla uyum içerisinde olduğunda etkileyici bir görünüm sağlayan ve yüzün karakteristik görünümünün belirlenmesine önemli rol oynayan unsurlardır. Kaş dökülmesi özellikle kadınlarda estetik kaygılara neden olabilen bir durumdur. Kıl kökünü etkileyen cilt sorunları, aynı bölgeden fazla kaş alımı yapılması, kalıcı makyaj uygulamaları, saçkıran, stres ve kemoterapi tedavisi gibi nedenler kaş dökülme sorununa neden olabilir. Kaşlarında çeşitli nedenlerle seyrelme ve dökülme sorunu oluşan ya da daha kalın kaşlara sahip olan kişilerin en sık başvurduğu yöntem kaş ekimidir.

Kaş ekimi vücudun başka bir bölgesinden alınan kıl köklerinin dökülme ya da seyrekleşme nedeniyle kaşsız alana nakledilmesiyle yapılır. Oldukça özen isteyen kaş ekimi uygulamasında doğal bir görünüm elde edilmesi için bazı noktalara dikkat edilmelidir. Saç kökleri ciltten 45 derece, kaşlar ise 10-15 derece açıyla çıkmaktadır. Ekim işlemi sırasında açıya ve ekim yönüne özen gösterilmelidir. Eğer kaş yanlış ekilirse ters yönde ya da aşağı doğru çıkan kaşlarla karşı karşıya kalınabilir.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi yapılırken ilk olarak alım yapılabilmesi için kök bölgesi 1 mm boyunda kalacak şekilde tıraş edilir. Alım yapmak için genelde kaş yapısına daha uygun özellikte olan saçın ense bölgesinin en altındaki ince kılların bulunduğu alan tercih edilir. Sterilizasyon ve lokal anestezi süreci tamamlandıktan sonra mikro-motor ve en ince punch’lar kullanılarak kaş kökleri toplanır. Çoklu greftler kaş yapısının doğallığının bozulmasına neden olabileceğinden dolayı çıkarılan kıl köklerinden tekli olanlar seçilir. Kişiye özel olarak dizayn edilen kaş bölgesine kanallar açılması ya da DHI/Choi Pen kullanılması yoluyla kaş ekimi yapılır. Kaş ekimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta uygun açıda ve yönde ekim yapılarak doğallığın sağlanmasıdır.

Kaş Ekimi Kimler İçin Uygundur?

  • Kaşlarının görünümünden memnun olmayan,
  • Kaşlarındaki şekil bozukluklarının giderilmesini isteyen,
  • Kaşlarının daha kalın bir görünüme sahip olmasını isteyen,
  • Kaşları çeşitli nedenlere bağlı olarak seyrelen ya da doğuştan seyrek olan,
  • Kaşlarında dökülmeler olan,
  • Kaşları dökülmüş olup 1-2 yıllık bekleme sürecinden sonra yerine gelmeyen,
  • Ense bölgesinde tekli saç teli olan kişilere kaş ekimi yapılabilir.

Aynı zamanda kaş ekimi yapılacak olan kişinin anestezi almasında bir sakınca olmaması, gebelik ve emzirme döneminde bulunmaması gerekmektedir.

Kaş Ekimi Uygulaması Öncesi

Uygulama yapılacak olan kişi muayene edilerek kaş tasarımı yapılır ve kaş ekiminin yapılacağı alan belirlenir. İstenilen kaş görünümünün elde edilmesi için kaç adet kök alımı yapılacağı netleştirilir. Kişiye özel planlanan kaş ekimi ile doğal sonuçların alınması ve hasta memnuniyetinin sağlanması mümkün olur.

Kaş Ekimi Uygulaması Sonrası İyileşme Süreci

Kaş ekimi uygulamasının ardından uygulama bölgesinde iğne başı büyüklüğünde kabuklanmalar oluşması normal olarak kabul edilir. Bu kabuklar hızlı bir şekilde kendiliğinden döküleceğinden kesinlikle koparılmamalıdır. Uygulamadan yaklaşık 15 gün sonra kaşlar dökülmeye başlar ve bu süreç yaklaşık 3 ay devam eder. Kaş ekimi uygulamasından ortalama 3 ay sonra çıkmaya başlayan kaşların son şeklini alması için 7-8 aylık bir süreye ihtiyaç vardır.

Ensedeki saçlardan alınan ve ekim yapılan kökler, bölgedeki saçlar gibi hızlı bir şekilde uzayacağından dolayı belirli aralıklarla uçlarının kesilmesi ve düzeltilmesi ihmal edilmemelidir. Kökler yaklaşık 1 yıl sonra ekildikleri bölgenin özelliklerine uyum sağlayarak daha yavaş uzama sürecine girerler.

Sayfayı Paylaş:

Online Saç Ekim Analizi Talep Edin

SM Hair Clinic olarak hastalarımızın güvenebileceği mümkün olan en iyi sonuçları sağlamak için en son teknolojileri kullanıyoruz. Bize iletişim bilgilerinizi bırakın, size en kısa sürede geri dönüş sağlayalım.

Ücretsiz Danışmanlık

Uzman ekibimiz, durumunuzun tamamen ücretsiz bir değerlendirmesini yapacaktır.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler! Ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.