DHI Saç Ekimi
İmplanter kalem ile uygulanan doğrudan saç ekimi uygulaması
DHI saç ekimi hem kadınların hem de erkeklerin saç dökülme sorununun giderilmesi amacıyla uygulanan etkili saç ekim teknikleri arasında yer alır. Alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan DHI saç ekimi ile kişilerin istedikleri görünüme kavuşması sağlanabilmektedir. DHI saç ekimi yönteminde kanal açma ve saç kökünü yerine yerleştirme işlemi aynı anda yapılır. Bu sayede toplanmış olan saç kökleri fazla bekletilmeksizin yerlerine yerleştirilir ve sağlıklı kök kaybı oluşması riski minimize edilir. DHI yöntemi, çok daha sık ekim yapılmasını sağladığından doğal bir görünüm elde edilmesi konusunda da avantaj sağlar.
Bu yöntemde Choi olarak da adlandırılan bir medikal kalem kullanılır. Medikal kalem aracılığıyla toplanan greftler uygulama bölgesinde herhangi bir kesi ya da kanal açılmaksızın yerleştirilerek işlem sayısı teke indirilmiş olur. Bu sayede işlem hasta açısından daha konforlu bir hale gelir. DHI saç ekimi yöntemi; saç ekiminde kalitenin artırılmasını, daha yoğun ve doğal bir görünüm elde edilmesini, mevcut saçlı görüntünün korunmasını ve saçın kısaltılması gerekmeksizin saç ekiminin yapılmasını mümkün kılar. Böylece kişi prosedürün ardından kısa bir süre içerisinde günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.
DHI Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
DHI saç ekimi yönteminde bölgeye lokal anestezi uygulanarak saç köklerinin rahatlatılması sağlanır. Saç folikülleri toplandıktan sonra saç köklerine ve kıllara zarar verilmeksizin sağlıklı kökler tek tek implanter kalem içine yerleştirilir. Bu aşamada kişinin saçlarının önceki çıkış yönüne uygun olarak ekim yapılarak doğal bir görünüm elde edilmesine özen gösterilmelidir. Doğru açı ve yön belirlendikten sonra implanter kalem içine yerleştirilmiş olan saç kökleri 40-45 derecelik açıyla uygulama alanına ekilir. Kullanılacak olan kalemlerin uç kalınlığı saç kökü ve kalınlığı ile uyumlu olacak şekilde kişi özelinde belirlenir. Diğer tüm saç ekim yöntemlerinde olduğu gibi DHI saç ekimi yönteminin de kişi özelinde planlanması elde edilecek sonuçlar ve hasta memnuniyeti için kritik bir öneme sahiptir.
DHI Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?
DHI saç ekimi erkek tipi saç dökülmesi olan tüm hastalara uygulanabilen bir yöntemdir. Erkek tipi saç dökülmesi erkeklik hormonunun saç üreten hücreleri öldürmesinden kaynaklanır. Bunun sonucunda incelmeye başlayan saçın uzaması yavaşlar ve saç dökülür. Bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi DHI saç ekimi yönteminden yararlanılabilir.
DHI Saç Ekimi Öncesi
DHI saç ekimi uygulamasından önce hastanın işleme uygun olup olmadığı değerlendirilir. Bu aşamada hastanın saç kökü derinliği ve saç kalınlığı gibi etkenler göz önünde bulundurulur. Bunun nedeni DHI saç ekimi yönteminde kullanılan ve hastanın saç köklerine erişmeyi sağlayan iğnelerin herkes için uygun olmayabileceği ihtimalidir.
Hasta uygulamadan bir hafta önce kan pıhtılaşmasını önleme özelliğine sahip ilaçları kullanmayı bırakmalıdır. Operasyonun daha sağlıklı geçmesi için kafein ve türevini içeren içecekler tüketilmemelidir. Operasyonu etkileme riskinden dolayı operasyondan bir ay önce saç bakım ürünlerinin, spreylerin, kremlerin ve losyonların kullanımına ara verilmelidir. Sigara kullanımına da bir süre ara verilmesi yara iyileşme sürecinin olumsuz etkilenmemesi adına önemlidir.
DHI Saç Ekimi Sonrası
DHI saç ekimi uygulamasından sonra hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için doktorun tavsiyelerine eksiksiz bir şekilde uyulmalıdır. Uygulamadan sonraki ilk gün ekilen kıl kökleri kontrol edilmekte ve bir sorun tespit edilmediği takdirde ekimin ikinci gününden itibaren saçın yıkanmasına izin verilmektedir. Saç köklerinin durumuna göre uygulanması gereken bakım kişi özelinde değişebilmektedir. Uygulama alanının korunmasına özen gösterilmesi saç ekim işleminin başarısı açısından çok önemlidir. Uygulama alanında yara izinin bulunmadığı bu yöntemde saç derisinde küçük kabuklar oluşmakta ancak bu kabuklanmalar kısa süre içerisinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Kabuklara hasta tarafından müdahale edilmemeli ve kendiliğinden düşmeleri beklenmelidir.